Horizon Zero Dawn 

Ontwikkelaar: Guerrilla Games
Horizon Zero Dawn, ontwikkeld door het Amsterdamse Guerrilla Games, is een open-wereld actie-avonturenspel dat zich afspeelt in een postapocalyptische wereld geregeerd door robotische wezens. Het uitmuntend ontworpen hoofdpersonage, Aloy, is een vaardige jager die haar stam beschermt en de geheimen van haar wereld ontrafelt. Met zijn rijke verhaal, respresentatieve protagonist en adembenemende graphics, is dit spel een kroonjuweel in de Nederlandse game-industrie.

Overkill's The Walking Dead 

Ontwikkelaar: Starbreeze Studios met Vertigo Games
Overkill's The Walking Dead is een coöperatieve first-person shooter-game die spelers onderdompelt in het beruchte universum van The Walking Dead. Ontwikkeld in samenwerking met Rotterdamse Vertigo Games, biedt het spel een mix van actie en survival horror, waarbij teamwork cruciaal is om te overleven in een wereld overspoeld door zombies.

Killzone series

Ontwikkelaar: Guerrilla Games
De Killzone-serie, een andere bijdrage van Guerrilla Games, is een reeks first-person shooters met een spanning gevulde gameplay in een futuristisch universum. Met zijn filmische verhaal, high-definition graphics, en in-depth multiplayer modus biedt Killzone een intense en meeslepende ervaring voor shooter-fans.

Ape Out 

Ontwikkelaar: Devolver Digital
Ape Out is een experimentele top-down beat 'em up game waarin je als een ontsnappende aap speelt. Met zijn gebruik van jazzmuziek, minimalisme in kunstontwerp, en willekeurige niveau-indeling, creëert Ape Out een unieke en intense ervaring die zowel hectisch als bevredigend is.

Verdun 

Ontwikkelaar: M2H en Blackmill Games
Verdun, ontwikkeld door M2H en Blackmill Games, is een first-person shooter die spelers terugbrengt naar de Verdun-frontlinie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met zijn focus op authenticiteit en real-time strategies, is Verdun niet alleen een spel, maar ook een historische simulatie.

Brothers in Arms: Hell's Highway 

Ontwikkelaar: Gearbox Software, Nerve Software
Ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Nerve Software, focust dit spel zich op de gebeurtenissen van Operation Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gesitueerd in Nederland, biedt het spel realistische oorlogstactieken en een diepgaand verhaal, dat de gruwelen van oorlog kanaliseert.

Arma 3 

Ontwikkelaar: Bohemia Interactive
Hoewel de ontwikkeling van dit tactische shooter-spel plaatsvond in meerdere landen, hebben de Nederlandse ontwerpers van Bohemia Interactive een belangrijke bijdrage geleverd aan de realistische eilandsettings. Arma 3 biedt een oogverblindend realistische gevechtssimulator met een nadruk op strategie en teamwerk.

SpeedRunners

Ontwikkelaar: DoubleDutch Games
SpeedRunners, gemaakt door Utrechtse DoubleDutch Games, is een multiplayer side-scrolling racegame. Bijzonder verslavend en competitief, het spel biedt vlotte gameplay, een dynamische omgeving, en talloze power-ups om spelers scherp en geamuseerd te houden tijdens elke race.

Reus

Ontwikkelaar: Abbey Games
Reus, ontwikkeld door Abbey Games, gooit spelers in de schoenen van een almachtige god die controle over de natuur heeft. Met de mogelijkheid om achterdieren te plaatsen, gewassen te laten groeien en terrain te vormen, beheerst de speler volledig het lot van de planeet. Interactie met menselijke beschavingen en het oplossen van complexe puzzels maken Reus een fascinerende god-game.

RIVE

Ontwikkelaar: Two Tribes
RIVE, gemaakt door Two Tribes, combineert het beste van platformers en shoot 'em up games voor een explosieve gaming-ervaring. Het resultaat is een hectisch, snel spel dat spelers op het puntje van hun stoel laat zitten van start tot finish.

Dat is het dan, een uitgebreide lijst van een aantal van de beste videogames die Nederlandse studio's hebben voortgebracht. Van indrukwekkende AAA-titels tot creatieve indie-games, Nederland heeft zeker zijn stempel gedrukt in de wereld van videogames.

Terug
Meest gelezen
Bekijk per categorie