F1 23 een visueel spektakel

Laten we beginnen met F1 2023's meest opvallende elementen: de uitzonderlijke weergave. Je wordt vanaf het begin van de game meegevoerd in een adembenemende realistische wereld. De racecircuits zijn prachtig gedetailleerd. Het is echt geweldig; de glinsterende regendruppels op het asfalt, de zachte trillingen van de motor en de zorgvuldige blik van elk team en elke coureur. Het dynamische weersysteem is een ware traktatie voor de zintuigen. Regenbuien kunnen onvoorspelbaar optreden, wat coureurs verplicht kan maken om van banden te wisselen en strategische beslissingen te nemen. Elke race is uniek vanwege de manier waarop het water van het circuit afloopt, de spiegelende plassen en de veranderde grip.

Realistisch rijgedrag in F1 23

Het rijgedrag van de voertuigen is een cruciaal onderdeel van elke racesimulatie, en F1 2023 stelt niet teleur. Snelheid is ongeëvenaard. De responsiviteit en precisie van de besturing geven je het gevoel dat je een F1-coureur bent terwijl je door bochten scheurt. De physics engine van het spel is geweldig. De animaties tonen bandenslijtage, brandstofverbruik en de effecten van aerodynamica. Dit betekent dat in elke race een strategie essentieel is. Het gaat niet alleen om het leveren van gas; Om de concurrentie voor te blijven, moet je goed nadenken over pitstops en bandenkeuzes.

Lees hier ook meer over: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Terugkeer braking point 

F1 23's terugkeer van Braking Point is een belangrijk speerpunt. Twee jaar geleden debuteerde deze verhalende spelmodus met de fictieve coureurs Devon Butler, Casper Akkerman en Ayden Jackson. Dit trio komt terug met een verhaal over vriendschap, rivaliteit en bedrog. Indrukwekkend is dat Braking Point spannende raceverhalen combineert met een samenhangend plot. De aanbeveling: Er was geen enkele nuance in de vertelling van het verhaal. De vriendelijke en met pensioen gaande coureur Akkerman; Jackson is een talent dat snel is en onzeker is; Butler, de grote boosdoener. Door deze verschuiving bleef het hangen in stereotypen en onbelangrijk drama.

Abonneer je nu in F1 23

In F1 23 is de belangrijkste keerzijde het verdienmodel. Er is sinds een aantal jaar de podiumpass, die je nieuwe in-game foefjes mogelijk maakt: een nieuw helmontwerp, een overwinningskreet of een verzonnen logo. Vorig jaar kreeg je onverwacht de kans om "je eigen appartement" te ontwerpen. Vervolgens schitterden enkele menuutjes op de achtergrond van de gekozen bijzettafel en muurkunst. De bedoeling van Codemasters en EA was om Formule 1 te presenteren als een levensstijl of zelfs een cultuur. Het resultaat bleek vooral onbelangrijk en ondoeltreffend. Deze insteek is echter zeker niet onschuldig. F1 23 toont de werkelijke bedoeling achter dit soort extravagantie: gamers zo lang mogelijk in het EA-netwerk houden. Ditmaal is je appartement het middelpunt van F1 World, een nieuwe setting die F1 23 een levendige ervaring moet maken. Een overvloed aan dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse uitdagingen, samen met een verscheidenheid aan muntjes om te verdienen en weer uit te geven, maakt het altijd een uitdaging om van je to do-lijst af te komen. Er zijn af en toe spannende en opwindende scenario's te vinden, die een welkome aanvulling zijn op de normale races in F1 en F2.


 

Terug
Meest gelezen
Bekijk per categorie